Novigradské povstání III. – Bořící se hranice

Novigradské povstání III. – Bořící se hranice

Napětí houstne! Mise čarodějů byla úspěšná, ale zároveň odhalila slabý článek přímo v čele celé vzpoury. Scoia’tael, vzbouření nelidé a čarodějové spojili síly a chystají se svrhnout současný režim v Novigradu. Uspějí, nebo tím jen uspíší vlastní konec? Čtěte dál a přidejte se k nám při velkém finále!

  • by Gabriela Dea Julia

    Na tajném sněmu elfí velitelka Surun představila svůj plán: hodlá zničit bariéru kolem Novigradu, která brání v sesílání distančních kouzel. Její výzvy se chopilo hned několik mágů a v den povstání se tak v lese poblíž tajného vstupu do novigradského podzemí sešli Surun, Daehain, Riari, Iona, Elaine, Ardashir, Averin a Kai. Na místě probrali závěrečné podrobnosti: rozdělí se na dvě skupiny, které zamíří na opačné strany města, a budou ničit glyfy a přenašeče (včetně dvou klíčových) až do oslabení a zhroucení bariéry. Jakmile bariéra padne, obě skupiny se připojí ke Scoia´tael a společně povedou útok na chrám, kde osvobodí uvězněné mágy.

  • Vůdkyně tajemného Bratrstva úplňku pověřila mocného ofírského mága Ardashira, aby ostatním předal její nepříznivou vizi podle níž činy skupiny povedou ke smrti mnoha čarodějů. Proroctví však bývají nejasná až do poslední chvíle, a proto se všichni zúčastnění i navzdory varování rozhodli v misi pokračovat.
  • Skupina vedená Surun zamířila na sever města s cílem dostat se k mostu svatého Řehoře. Velitelka načerpala sílu z ohně, nebezpečného elementu, který jí sice naháněl hrůzu, zároveň jí však dovolil sesílat mnohem silnější kouzla. Skupina se vydala k hradbám a poničila velký pás glyfů. Aby se neprozradili, jejich postup vyžadoval synchronizovanou spolupráci. Lehce na sebe upozornili poblíž obranné bašty, ale rychle vklouzli do uličky, kudy se zrovna mihli povstalci. Čaroděj, který šel s Veverkami (Arleight), v ulici před nimi vztyčil ohnivou stěnu a plameny se velmi rychle začaly šířit na okolní domy. Členové skupiny udělali vše proto, aby se neprozradili, a Averin vyvolala iluzi, která je zbavila podezřívavých stráží. Podařilo se zničit přenašeč, poté s mírným zdržením také druhý. Nebýt magického deště vyvolaného Elaine s Riarim, z hořící ulice by nejspíš nic nezbylo, ale díky jejich pomoci se stále dalo ještě něco zachránit.
  • Tým vedený Daehainem se mezitím vydal podzemními chodbami do jižní části města. U prvního přenašeče čarodějové usoudili, že by se při jeho ničení vystavili příliš velkému nebezpečí, a raději se vydali k hradbě, kde poničili pás glyfů. Druhý přenašeč se jim sice podařilo úspěšně zničit, ale připletli se ke střetu elfích výtržníků a lovců hlav, jenž jednoho z elfů chladnokrevně zabili. Daehain se neovládl a zasáhl kouzlem, čímž se prozradil. Družina si s novým nebezpečím poradila rychle a šetrně za pomocí nekonvenčních metod, nicméně bylo nutné co nejdříve vyklidit scénu.
  • Skupina Surun pokračovala dále a blízko mostu společně poničili další glyfy. Následné další plánování a zhodnocení následků přineslo zvrat. Velitelka si totiž poprvé uvědomila, k čemu glyfy v rámci kouzla bariéry vlastně slouží: Nejen, že kotví kouzlo přesně kolem Novigradu, ale také regulují množství energie odčerpávané od vězňů. Po jejich zničení dochází k nekontrolovanému odčerpávání Moci, které by snadno mohlo způsobit smrt vězněných. To Surun nechtěla dopustit. Proto byla nucena na místě změnit plány a osvobodit mágy ihned.
  • Surun za pomoci ostatních s námahou prorazila prořídlou bariéru, aby kontaktovala Daehaina a sdělila mu špatné zprávy. Spojení bylo velmi slabé, ale zprávu se podařilo předat. Tím ale práce jejich skupiny nekončila, museli ještě zjistit, kde se nachází klíčový přenašeč, a uvolnit cestu na Chrámový ostrov.
  • Daehain vedl svou skupinu do podzemí, a přestože po nich šly stráže, za pomoci několika jednoduchých, ale rafinovaných kouzel se mágům podařilo ulice dané čtvrti proměnit v nebezpečný labyrint. V bezpečí tunelů se zástupce velitelky svěřil ostatním, proč se společně se Surun rozhodli zasáhnout do dění v Novigradu.
  • U mostu svatého Řehoře se tou dobou tísnil naštvaný a vyděšený dav. Cestu přes most jim blokoval oddíl chrámové stráže. Tým Surun pomocí magie a iluzí obměkčil velitele, aby pustil nevinné na Chrámový ostrov a ochránil je tak před neexistujícím komandem Veverek. Jako vedlejší efekt se na mostě strhla prudká tlačenice. Čarodějové prozkoumali celý most, ale klíčový přenašeč stejně nedokázali zaměřit. Zato objevili druhý oddíl stráží na opačném konci mostu. Elaine se pokusila vyburcovat dav k akci a Surun podnítila snažení lidu iluzí samotné entity Věčného ohně, přičemž vzdušným proudem prorazila řady obránců.
  • Daehainova skupina se sice konečně dostala na most, ale téměř okamžitě se ocitla v ohrožení. Stráže po nich chtěly hodit dwimmeritové petardy. Na to však nedošlo, protože zakročil Daehain a s přispěním Iony a Kai zbořil jednotce chrámové stráže pod nohama třetinu kamenného mostu. Tento krok nečekaně vedl také ke zničení přenašeče, umístěného na dolní klenbě mostu.
  • Obě skupiny se konečně znovu spojily a zamířily k chrámu. Podél vysoké, nepřístupné zdi Surun s Daehainem objevili místo vhodné pro vytvoření vlastního vchodu dovnitř, tedy přesněji do chodeb pod chrámovou budovou. Ostatní mágové se postarali o čtyři strážné, kteří mohli na jejich postup upozornit. Surun s Averin se pomocí magie pokusily zjistit bližší polohu Zdroje bariéry.
  • Vstup do jámy lvové vyžadoval dobrou organizaci a každý člen skupiny tak dostal vlastní úkol. Averin připadla role průzkumnice, Kai, Surun a Daehain měli na starost ofenzívu, Ardashir s Ionou je měli podpořit a ochraňovat a nakonec Elaine s Riarim museli šetřit síly, aby dokázali co nejdříve pomoci uvězněným mágům.
  • Kai se dle získaných informací pokusila o potencionální hrozbu postarat poněkud svérázným způsobem, který nevyšel zcela dle jejích představ a navíc rozezlil velitelku. Surun nicnetušícího kněze a strážného zabila na místě, zároveň tím však nechtěně upozornila dalšího obránce na přicházející hrozbu a mezi čaroděje padla dwimmeritová bomba. Jen díky vztyčeným štítům měl útok minimální důsledky, avšak Kai byla zasažena dwimmeritovou střepinou. Daehain očaroval útočníka a přiměl jej, aby je zavedl ke vchodu do místnosti se Zdrojem kouzla. Šlo o tajnou místnost v mezipatře.
  • Čarodějové zaslechli, že se blíží posily. Iona vytvořila zával a také oživila sošku ve výklenku, takže se stráže musely vypořádat nejen s hromadou kamení, ale i s ohnivým dráčkem. Ardashir otevřel vchod a přivítal jej útok palcátem. V potemnělé místnosti se kromě čtyř spoutaných, vysílených mágů v kruhových glyfech totiž ukrývali také dva zasvěcení kněží, kteří neváhali a zaútočili. Elaine s Riarim vytrhli ze spárů smrti jednoho z mágů, jemuž kněz prořízl hrdlo. Stačil ještě seslat kletbu na Averin, než ho Elaine zneškodnila sesláním magické komprese. Druhý kněží uřkl Kai, než byl pomocí očarování poslán z místnosti pryč. Kdo mohl, pustil se do osvobozování vězňů.
  • Surun se mezitím stala vězněm vlastní minulosti a ve vypjaté situaci se přestala ovládat. Jakožto Zřídlo podlehla ohnivému elementu, který jí začal našeptávat, že právě teď má tu nejlepší příležitost porazit nepřátele. Začala sesílat masivní kouzlo, které mělo zničit srdce kultu Věčného ohně, nehledíc na možné následky, které mohly smrtelně ohrozit jak záchranu čarodějů a budoucí diplomatické snahy, tak i její vlastní život. Daehain, Elaine, Ardashir a Riari spojili síly, aby její překypující magické výboje potlačili a kouzlo se nikdy nedočkalo uskutečnění. Ostatní pracovali na vytvoření portálu a odvedení bezmocných mágů do bezpečí. Když se podařilo, Daehain odnesl pryč nejen bezvládnou Surun, ale i dřevěnou figurku zkomprimovaného kněze pro budoucí výslech.
  • Všichni mágové se nakonec ocitli na stejné mýtině, kde dříve započali misi. Všichni až na Kai, která si kvůli prokletí musela vytvořit vlastní portál ven. Daehain čarodějům představil další plány – kontaktovat Tirthaerna s Matthielem, postarat se o raněné a vést útok na hierarchu.

***

Všichni zúčastnění obdrželi do
svých karet odznáček Bořící se hranice

 

Aktualizovaná Časová osa

První část: Novigradské povstání – příběhová linka

Druhá část: Novigradské povstání – Scoia’tael se mstí

Dále nás čeká: Ohněm proti ohni – předpokládaný start kolem 21. 11.

One Response

  1. […] Následující část: Novigradské povstání – Bořící se hranice […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *