Statistiky 2023 a novinkový souhrn

Statistiky 2023 a novinkový souhrn

Statistiky za rok 2023

Herní události

Imbaelk na ledu

Oslavy jara nečekaně proběhly na ledu, vesničané však neztráceli hlavu a nepřízeň počasí proměnili v nevšední zábavu. Na akci, kterou zasponzovala hraběnka von Carstein, se ukázalo až překvapivé množství modré krve, každý však příchod jara oslavil po svém. Započalo to velkolepým zápasem v klouzané, která byla jistě stejnou měrou zábavná pro hráče i diváky, byť se neobešla bez několika menších nehod. Tradiční průvod dal návštěvníkům šanci symbolicky vyhnat zimu ze všech zdejších stavení a byl netradičně zakončen velkou vesnickou koulovanou. Jen co si všichni pochutnali na výtečném mase z býčka, nebo na různorodých horkých nápojích, mohli se vydat do tepla hostince na hru ve vrhcábech, nebo si vyzkoušet závodění na bruslích. Pomyslným hřebem večera se stala taneční soutěž – kde jinde, než na ledu. Mimo to proběhly dva menší incidenty s čaroději a jeden s dcerou sponzorky akce.

Silové hry

Na historicky prvních Silohrách na Skellige, konaných pro širokou veřejnost, se sešla různorodá skupina od mohutných zaklínačů po malou hobitku. Silové disciplíny možná nebyly pro každého, ale všichni si zde našli to, čemu se mohou věnovat, i když to znamenalo opít se medovinou. Největší povyk nakonec nevzbudila královská disciplína hodu kládou, ale bahenní zápasy, kde se strhl v ženské kategorii zápas na život a na smrt. Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby útočníce nebyla odtržena od své oběti. Králem Siloher byl nakonec prohlášen zaklínač ze Školy gryfa, pro kterého výhra znamenala zadostiučinění po vleklém léčení zranění. Kromě soudku medoviny si na jednu noc mohl vyzkoušet, jaké je to být opečováván zadarmo. No, zkrátka jako král!

Památné derby Erasma Vegelbuda IV.

Rod Vegelbudů si velmi potrpí na derby pořádané na počest jednoho z jejich předků a letošek rozhodně nebyl výjimkou. Jsou synonymem pro zábavu, prach zvedající se za dusajícími koňskými kopyty, roztodivné kloboučky na hlavách načesaných půvabných dam a hluboký zápal pro závodění. Není proto divu, že ozvěna oněch vášní se často přenese i na obecenstvo, ať už při fandění jejich favoritovi, na kterého vsadili nemalý obnos, nebo při trochu jiných příležitostech. Jde o skvělou příležitost navázat nové kontakty, prohloubit stávající vztahy, nebo si z někoho vytvořit nepřítele na život a na smrt. Záleží na každém, jak se rozhodne. Krom sázek mohli účastníci provětrat své měšce i při přehlídce zvířat, kde bylo možné si některé i vydražit.

Lovy

Zaklínači, i další dobrodruzi, co se kvůli Silohrám vypravili na Skellige, si mohli přivydělat lovem zvířat a monster, která trápila místní obyvatele. Vesnici Fayrlund sužovali hladoví vlci, napadající kozy a ovce. Druidi, kteří se schází u posvátného dubu Gedyneith, se báli vkročit do posvátného lesa, neboť se zde vynořily skupiny endriag. Hluboké jeskyně Fornhaly zase obsadil kyklop a mnozí v okolí se obávali toho, že by opět mohly přijít staré zlé časy, které toto místo provázely.

Questy

Nově byly spuštěny Questy “Bookanier”, “Cesta ke zlatým dnům”, “V předvečer bouře” a hned po novém roce odstartuje “Masakr v Angrenu”.

Ostatní

Mimo hojné hraní v Osobkách proběhla také neoficiální událost “Ples u Duvallů”, na němž si mohli zahrát příslušníci vyšší společenské vrstvy.

Volná hra byla také obohacena o novou lokaci “Krčma u Veselého oběšence”, kterou ocení především temnější živly.

Mimoherní události

Mimoherní akce

V únoru proběhla tradiční Valentýnská mimoherka, které tentokrát vévodily příběhy o zakázané lásce a celibátu. U velikonoční hry se účastníci pořádně zapotili, neboť úkolem bylo vytvořit tématický příběh, kde každé slovo začínalo stejným písmenem. V létě jsme se dozvěděli, kam by některé postavy vyrazily na dovolenou a v období adventu hráči dostali možnost najít skrytá slova v osmisměrce, která se týkala víry ve světě Zaklínače.

Ostatní

Za připomenutí jistě stojí úspěšný přesun celé naší hry na nový web a fórum, který proběhl z kraje minulého roku. V květnu jsme oslavili 7 let výročí a v listopadu nás ještě čekal krátký převod webu a fóra na šifrovanou verzi.

Na diskuzním Discordu nás několik hráčů podpořilo boostem, za odměnu jsme tak představili možnost si ke jménu zvolit ikonku povolání.

Fórum se dočkalo dalšího drobného vylepšení v podobě počítadla slov.

Úpravy pravidel

  • Ke snadnější orientaci v měnách, jednotkách a cenách jsme na fórum přidali nový návod.
  • U schopnosti ☘ Prokletí jsme upřesnili formulaci: Prokletí může hráče či NPC vyřadit z boje, ovšem nesmí jej vyřadit ze hry a možnosti se prokletí zbavit. Výrazné zásahy do fungování něčí postavy prosím konzultujte přímo s jejím hráčem.
  • Ochočování tvorů (jak skrze kouzlo kněží, tak běžnou cestou pro obyvatele) má nově, podobně jako jazyky, podmínku, že by se proces ochočování měl projevit v průběhu několika her. Samotný úspěšný hod na ochočení lze brát jako první krůček.
  • K dovědnosti Vůle jsme přidali podmíněnou možnost Hypnózy: V kombinaci s přesvědčivostí se Vůle dá použít k umění hypnózy, a to po řádném studování problematiky přímo v rámci zmínek ve hře. Tuto schopnost je možno využít, jakmile vlastní hráč dovednost Vůle alespoň na úrovni 4 a zároveň dovednost Přesvědčivost alespoň na úrovni 2. Použití hypnózy je pro všechny obyvatele na vlastní nebezpečí, neboť je považována za formu čarodějnictví. Hráč, který se hypnóze brání si hází na Vůli v kombinaci se Všímavostí.
  • V obchodě dovedností přibyla dovednost Boj s palcátem.

Na závěr

Za celé vedení hry vám chceme moc poděkovat za vaši přízeň a těšíme se na další dobrodružství v následujícím roce.

Šťastný nový rok!

Alisse, Elaine, Kai & Belan