Novigradské povstání II. – Scoia’tael se mstí

Novigradské povstání II. – Scoia’tael se mstí

Den povstání přišel, aby s sebou přinesl chaos a zkázu. První část velkého příběhového eventu již máme za sebou. Před námi leží ještě další dvě, které rozhodnou o situaci v Novigradu, který až do rozuzlení příběhu zůstane pro volnou hru uzamčen. Přečtěte si, co všechno se událo v počátku Novigradské vzpoury!

Zdroj: Gwent

  • Na náměstí Hierarchů se chystaly hranice k upálení dvou obviněných nelidí.
  • Než došlo k popravě, z davu se vyřítilo komando Veverek (vedené Tirthaernem) a zločinecká skupina zvaná Havrani (vedená Valdurem), kteří společnými silami osvobodili dvojici obviněných, přičemž povraždili dva oddíly Chrámové stráže. Pomohl jim také zásah alchymisty Belana, který ochromil ozbrojence kombinací dýmovnic s žíravinovými petardami.
  • Dav na náměstí při zpanikařil a vytvořil tlačenice, které značně ztížily útěk. Toho využily opět Veverky a vhodily mezi zmatené lidi několik šrapnelových petard. Zaklínači Fern a Timeya, kteří uvízli v davu, nakonec unikli a na popud Belana předali znamení vozkovi u Tretogorské brány.
  • Lovec čarodějnic Yarqued vydal rozkazy své jednotce, aby spustili již delší dobu připravovanou záchrannou akci nevinných, přičemž objevil dopis od čarodějky Elaine, potvrzující jeho domněnky o tom, že útok Veverek je organizovaný.
  • K Oxenfurtské bráně dorazila část komanda pod vedením Irviel, která odpálila připravenou nálož trhaviny pro odvedení pozornosti.
  • Elfí čaroděj Matthiel, který dorazil s komadem na náměstí, úspěšně zničil klíčový přenašeč magické bariéry kolem města.
  • Tirthaern vyrazil do nejbližší čtvrti nelidí a vzburcoval své soukmenovce k akci. S sebou přinesl důkaz o úspěšném útoku na náměstí a přislíbil jim hlavu nenáviděného úředníka Harneyho van Looye. Dav vzbouřenců jej následoval zpět na náměstí.
  • Zatímco Veverky připravovaly náměstí k obraně, ozbrojené síly Věčného ohně sbíraly síly k protiútoku. Vyslali muže k náměstí i k Oxenfurtské bráně. Tam se oddíl Chrámové stráže setkal s Lovcem Markusem (z Yarquedovy jednotky) a felčarem Látalem, když pomáhali třem přeživším lidem. Látal popřel, že byl svědkem útoku Veverek a Chrámová stráž tak neměla žádné vodítko v pronásledování vzbouřenců. Později se k Lovci s felčarem připojil voják jménem Jacoppo a nezjištně poskytnul vlastní kobylu k převozu raněných do zázemí vznikajícího tábora za Novigradem pro raněné a nevinné, kam je nasměroval Markus.
  • Irviel mezitím vedla část komanda do Stříbrné a Zlaté čtvrti. Druhou nálož se odpálit nepovedlo, neboť byli předčasně odhaleni, ale místo toho čaroděj Arleight vytvořil v jedné z ulic obří ohnivou stěnu a učinil svou  skupinu neviditelnou. Krátce potá spatřili znamení, značící, že jejich síly jsou potřeba na náměstí.
  • Zabarikádovaná radnice na náměstí nebyla připravena na možnost podobného útoku a mohla tak jen doufat, že dorazí posily. Ty se začaly srocovat v severní ulici a jeden oddíl Chrámové stráže (vedený Gregorym Van Edulbergem) také mířil z jihu. V momentě, kdy Veverky odpálily dveře a barikády radnice, strážní se rozhodli vydat Harneyho van Looye davu, aby si zachránili vlastní krky. Jednotky Večného ohně u severního bastionu se vrhly do útoku a narazily na tvrdý odpor. Jejich další útok podpořilo samotné jejich božstvo, však rozkaz „pobít všechny“ překročil pomyslnou mez těch lidí v řadách Věčného ohně, kteří nesouhlasili s radikálním postupem vůči nelidem. Yarqued van der Veen společně s přibližně třetinou sil deklarovali vlastní dezerci a odmítli se vrhnout do bitvy.
  • Veverky byly nuceny se pod náporem sil Věčného ohně stáhnout, zároveň však byli schopni zasadit mnoho smrtelných ran. Tirthaern zavelel k ústupu ve chvíli, kdy na jihu muži Gregoryho strhli barikádu a vrhli se směrem k radnici. Nejen, že na místě zabránili dalšímu krveprolití, ale také vyrvali davem napadeného Harneyho van Looye ze spárů smrti.

***

Všichni zúčastnění obdrželi do
svých karet odznáček Scoia’tael se mstí

 

Aktualizovaná Časová osa

Předchozí část: Novigradské povstání – příběhová linka

Následující část: Novigradské povstání – Bořící se hranice

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *