Novigradské povstání – příběhová linka

Novigradské povstání – příběhová linka

S dnešním, 112. herním dnem, nám odstartovala série eventů o vzpouře nelidí v Novigradu. Zatímco první část probíhá ve volné hře, ta druhá a třetí se odehraje ve formě celofórového eventu. Chcete-li se do příběhového dění zapojit, nebo vás zkrátka jen zajímá, co se děje, zde je pro vás podrobnější shrnutí proběhlých události. 

Autor: Diego Almeida

Hon na čarodějnice odstartoval v Redánii už před několika lety, ovšem největší obrátky nabral v roce 1275. Od té doby všichni zbývající čarodějové uprchli z Novigradu a pokud zůstali v Redánii, pečlivě skrývají svou identitu. Představitelé Věčného ohně tak přišli o možnost vystavovat lidem své úhlavní nepřátele. Byla jen otázka času, kdy se jejich spravedlivý hněv obrátí vůči další nepohodlné menšině. Tou se stali nelidé, které vedení města sice začalo škrtit nařízeními už dříve, ovšem od začátku roku 1276 začali pořádně přitvrzovat.

Cront Vildenver, úředník, který se významně podílel na vydávání nevalných nařízení proti nelidem, byl v zimě zavražděn, jen aby jej ve funkci nahradil někdo ještě mnohem radikálnější  – Harney van Looy. Netrvalo dlouho a podmínky pro nelidi začaly být neúnosné. Došlo k výraznému zpřísnění trestů i za drobné přestupky. Hranice v Novigradu se opět rozhořely, tentokrát k nim však byli připoutáváni elfové, trpaslíci, gnómové a půlčíci.

Napětí v Novigradu rostlo. Nejen nelidé se začali bouřit vůči nařízením, ale i někteří Lovci čarodějnic, nebo spíše Lovci nelidí, jak se jim teď někdy říká, již nesouhlasili s nařízeními, která přicházela od jejich vedení. Ve strachu z blížící se hrozby začal vznikat plán, jak evakuovat obyvatelstvo Novigradu, kdyby došlo na nejhorší. Ve čtvrtích nelidí se mezitím začaly šířit tajné zprávy o možné vzpouře většího rozsahu. Ti vlivnější potají zaobstarávali dodávky zbraní a snažili se zkontaktovat komanda Veverek po celé Redánii, aby je přišla podpořit. Ti nejzasvěcenější pak tušili, že jádro plánované vzpoury je organizované a stojí za ním elfí čarodějka Surun, která jen o vlásek unikla smrti na hranici.

Nedávno proběhlé herní události

 

Záchranný plán

Yarqued, Elaine, 108. HD

Lovec čarodějnic Yarqued, který byl potají překonvertován proti Řádu, si začal všímat hrozby vzpoury nelidí a spřádat plány, jak zachránit nevinné obyvatele Novigradu. Neměl však dostatek informací, ani kontaktů. To se změnilo, když jej nečekaně v jeho vlastním domě navštívila čarodějka Elaine de Montyliet, která mu před časem otevřela oči a kterou se pokoušel znovu kontaktovat. Yarqued propadl jí a její kráse, však toho večera nezískal jen lásku. Elaine mu předala plány tunelů, kterými kdysi čarodějové a nelidé utekli z města a také mu sdělila řadu vlivných jmen. Záchranný plán se konečně mohl rozjet na plné obrátky.

 

Komediální bomba

Zoya (+Phil), Matthiel, Atastalion, 108. a 110. HD

Do města Novigradského byla propašována skrz městské hradby, díky dvěma mladým lidským kejklířům, trhavina. Byl to Matthiel, iluzionista spolupracující se Surun, kdo je na tuto akci navedl. Za branami, na určeném místě, na ně čekal Atastalion a dva jeho pomocníci. Trhavinu, tekutý oheň i chladné zbraně uložili v jednom prázdném skladě v tiché čtvrti města. Všichni se ve zdraví dostali dovnitř i ven a dokonce to přežily i okurky!

 

Tirthaernova pomsta

Surun, Tirthaern, 110. HD

Surun, elfka a čarodějka, která přežila své vlastní upálení, se rozhodla jednat a zničit režim v Novigradu. A bylo logické naverbovat Scoia’tael, protože i oni měli proti městu připomínky a chtěli ho, stejně jako ona, mít u kolenou. Tirthaern, pověstný velitel Scoia’tael, byl vhodným kandidátem pro svěřený úkol – rozpoutání chaosu ve městě, odvedení pozornosti od Surun a pobouření nelidských obyvatel k ozbrojenému povstání. Navíc měl Tirthaern velmi osobní důvod, proč na podobnou spolupráci přistoupit. Stejně jako Surun si kdysi prošel rukama mistra útrpného práva v Novigradu, Kaylara van der Veena, a toužil po sladké pomstě. 

 

Loďařská společnost Kaylar van der Veen

Kaylar, Yarqued – Verbování bratra k evakuaci nevinných, pozděli Raquel, 111. HD

Jak už bylo řečeno, někteří Lovci nebyli přesvědčeni metodami, které jejich vedení podniká, proto se rozhodli trochu zarebelovat. Protože se tušilo, že to ve městě teď nebude pěkné, byli připraveni vyvést nevinné občany z města, kteří s tímto nemají nic společného. Yarqued stál v čele záchranného plánu a rozhodl se naverbovat svého bratra, který by mu se svou lodí napomohl vyvést občany i jinou cestou, než jsou městské tunely. Kaylar souhlasil, chtěl o tom ale vědět víc. A dostal skvělý nápad. Setkal se se svou pobočnicí Raquel, aby kontaktovala jisté známé a získali tak šanci na více spojenců, jejichž lodě mohly pomoci pojmout více lidí k evakuaci.

 

Sněm čarodějů v Dračí kotlině

Surun (+ Matthiel a Daehain), Azal, Elaine, Bruxa, Riari, Iona, 111. HD

Surun přišla na způsob, jak vyrušit bariéru, která brání v teleportu, projekci i magickém nazírání z Novigradu ven i z okolí dovnitř. Vyzvala všechny své kolegy, které záležitost zajímá, aby se v určený den a čas dostavili do ruin u Dračí kotliny. Na honosně vyzdobený sněm se nakonec dostavilo čarodějů jen pár, ovšem to Surun nezabránilo v plánování. Přednesla zúčastněným podstatu fungování bariéry, zmínila dwimmeritové glyfy podél hradeb, kulovité přenašeče kouzla rozmístěné po městě, i samotný zdroj, umístěný někde v bedlivě střeženém Chrámu, nebo jeho blízkém okolí. Pro všechny přítomné bylo šokující odhalení, že zdrojem kouzla byli čarodějové, sotva drženi při životě v zajetí kněží Věčného ohně. Po divoké debatě se dohodli na plánu, že nejprve ve dvou skupinách zničí co nejvíce glyfů a přenašečů, zatímco Veverky a nelidé budou odvádět pozornost sil Věčného ohně, poté se seskupí a společně se všemi spojenci zaútočí na Chrám, aby osvobodili zajaté kolegy a svrhli Hierarchu.

 

Přezdvěsti Pádu již proběhly, teď nastává čas na pořádnou akci!

Pokud stále zvažujete účast, informujte prosím Vypraveče akce (Sygnia).

 

Spoluautorkou tohoto shrnutí je Quitana, která se bohužel z vlastní vůle rozhodla opustit pozici Moderátora na našem fóru. Tímto jí oficiální cestou děkujeme za všechno, co pro naši komunitu udělala.

Administrátorka Regí, která delší dobu působila pouze v pozadí jako technická podpora webu, nabídla pomoc s blížícím se eventem, a bude tak působit s omezenou aktivitou.

2 Responses

  1. […] Předchozí část: Novigradské povstání – příběhová linka […]

  2. […] První část: Novigradské povstání – příběhová linka […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *