Přestěhovali jsme se!

Přestěhovali jsme se!

Během dnešního odpoledne došlo k bleskovému přesunu webu i fóra na nový webhosting. Co to znamená pro naši hru a má to nějaký vliv na hráče? Pojďme se tomu podívat na kloub!

Proč jsme se přestěhovali?

Od založení fóra jsme běželi na webhostingu Endora.cz, který je ideální pro začínající hry. Vzhledem k tomu, že je zdarma, není potřeba investovat žádné peníze do provozu předtím, než se ukáže, jestli se hra vůbec uchytí.

Minulý rok ovšem ukázal, že naše Hra Osudu se rozjela slušným tempem a komunita se dočkala dříve chybějící stabilizace. To ovšem mělo za následek, že omezená paměť Endory se začala rychle plnit a to před nás postavilo dvě možnosti, jak s tím naložit – buď si zaplatit více paměti na Endoře, nebo se přesunout na jiný, placený webhosting, který větší paměť nabízí standardně.

Vzhledem k tomu, že Endora nás čas od času trápila výpadky serveru, kdy lidé ztráceli dlouhé odstavce textu při kliknutí na tlačítko odeslat, měli jsme celkem jasno. Rozhodli jsme se přejít na webhosting Wedos.cz, se kterým máme velmi pozitivní zkušenosti.

Změna domény

Změna serveru, na kterém běžíme, s sebou přinesla další drobný zádrhel. Museli jsme změnit adresu ze zaklinacrpg.4.fan.cz na zaklinacrpg.cz, což je vlastně pozitivní zpráva. Nejen, že je adresa kratší a lépe zapamatovatelná, ale ani není nijak zvlášť odlišná od té původní. Navíc jsme původní adresu nastavili na automatické přesměrování, takže i odkazy z externích stránek, které nemůžeme ovlivnit, vás dostanou na to správné místo.

Komu za to vděčíme?

Hlavní zásluhu na celém přesunu má naše moderátorka Regí. Nejen, že všechno předem připravila tak, aby celý přesun mohl proběhnout za magických 11 minut, ale také provedla pár drobných vylepšení na fóru. V horní liště tak konečně můžete najít odkaz na Login (přihlášení), kvůli kterému jsme předtím museli scrollovat dolů, odkaz na web a také odkaz na náš slavný Discord kanál pro pokec a dotazy. S přesunem jsme také zrušili chat v horní liště, neboť Discord po několika měsících plně nahradil jeho funkci.

Patička se také dočkala mírného přepracování, abyste se rychleji dostali ke všem položkám z Průvodce hrou, které se často hodí při hře.

A co to všechno znamená pro stávající hráče?

Celý přesun proběhl velmi hladce a nemá žádné velké dopady na naše hráče – není potřeba se znovu registrovat ani zakládat již existující postavy. Všechno zůstalo tak, jako předtím.

Ovšem je tu jedna drobnost, o kterou bychom stávající hráče rádi požádali, a tady aby si opravili odkaz na kartu postavy ve svém podpisu (stačí umazat .4fan v názvu odkazu, jinak bude odkaz nefunkční).

Protože nám několik hráčů reportovalo problémy s automatickým odhlašováním, doporučujeme promazat cookies na fóru v patičce:

Rovněž pokud máte propojené účty a máte problémy s přehlašováním, doporučujeme účty odpojit a poté znovu propojit.

Pokud sami narazíte na nějaké problémy, kontaktujte nás prosím v příslušné sekci na fóru nebo na Discordu.

 

A jinak za celý tým doufáme, že si užijete fórum, které je konečně pořádně stabilní!

Sygnia

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *