6. aktualizace – herní systém a anketa

6. aktualizace – herní systém a anketa

Vážení čtenáři,

dnes sice pozdě, ale přece 🙂 Minulou neděli jsme Vám slíbili říct něco bližšího o dovednostech herních postav, tak tedy: zapisovatelné dovednosti budou dvojího typu – tzv. primární a sekundární dovednosti. Primárních dovedností je dohromady 8 a vyjadřují obecné vlastnosti postavy – například její inteligenci, vůli či fyzickou sílu. Sekundárních dovedností je několik desítek a říkají, co všechno Vaše postava umí – od boje se zbraní a lovu až po léčitelství a astrologii. Pohybují se na škále od jedné do šesti, kdy jedna značí buď průměrné schopnosti (u primárních dovedností) či žádné zkušenosti v oboru (u sekundárních dovedností), zatímco šest už značí legendárního mistra.

Dovednosti postavy jsou vlastně číselným vyjádřením toho, co má vaše postava napsaného v charakterníku. Počítá se s nimi při řešení konfliktů a překonávání překážek, a to pomocí hodu virtuálními kostkami – systém kostek Vám objasníme později, nicméně hráčům znalým různých „papírových“ herních systémů můžeme rovnou prozradit, že je lehce inspirován systémem Risus. Určitý počet bodů dovedností dostane každý hráč při zakládání nové postavy, další body se pak dají získat plněním úkolů (questů) ve hře. Nemusíte mít ovšem obavy z žádných složitých výpočtů ala klasické Dungeons & Dragons (případně svou složitostí legendární Phoenix Command) – herní systém dovedností bude dostatečně jednoduchý na pochopení i pro začátečníka a hra bude samozřejmě stále stát primárně na roleplayi, nikoliv na hodu kostkou. To je jen takové malé zpestření 🙂

Zároveň bychom Vám moc rádi poděkovali za účast na hlasování ohledně povolání Vašich budoucích postav (kdo ještě nehlasoval a rád by, může tak učinit v tomto příspěvku) a rádi bychom se rovnou zeptali – jak jste se o naší přípravované hře vlastně dozvěděli?

Jak jste na nás narazili?

Odkaz na Dragon Riders
Odkaz na Facebooku
Odkaz na jiném webu
Přes vyhledávač
Řekl mi o vás kamarád
Jinak (jak? 🙂

Poll Maker

S přáním hezkého zbytku nedělního večera,
Admin Tým

9 Responses

  1. Nick napsal:

    Zajímavé. Jak vidím, tak to máte promyšlené. Držím palce, aby se vám vše dařilo a brzy jste nás hráče mohli uvítat ve vašem herním projektu.

    Tychlý odkaz vpravo na tuto novinku nefunguje. Asi nějaká chybka. 🙂

  2. Veronika Synková napsal:

    Bože, čím víc o tom čtu, tím víc se nemohu dočkat. 🙂

  3. Sexy troll napsal:

    Boží, těším se na další aktualizace i na konečnou podobu 🙂 Už jen z aktualizací se převelmi těším ❤

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *